• SCADA система SiDiO

  SiDiO - SCADA система за контрол на абонатни станции. Индивидуално управление за максимална икономия. Богатата функционалност осигурява пълен контрол над всяка абонатна станция, значително намалява времето за обслужване и спомага за подобряване на енергийната ефективност...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Абонатни станции за стенен монтаж

  Пълно "Plug & play" решение. Компактната абонатна станция Dalsia Brunata W е лесна за транспортиране, монтаж, обслужване и експлоатация. Dalsia Brunata W е напълно сглобенa, тестванa и функционално окабеленa...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Радио разпределител OpTherma

  С радио модул за безопасно дистанционно отчитане. OpTherma притежава всички съвременни характеристики, от които се нуждаете – радио предаване, двусензорно отчитане, енергонезависима памет, сменяема батерия с 10 години гаранция, история на потреблението. Съвместим с EN834.

  ВИЖ ПОВЕЧЕ

Бруната - с нас спестявате повече!

Бруната създава продукти за топлофикационния сектор, извършва индивидуално отчитане на топлинна енергия, оптимизира потреблението на ресурси. С нашата работа ние допринасяме за по-комфортен живот и устойчиви икономии за нашите клиенти.

 • Важно съобщение за клиентите на дирекция Топлинно счетоводство!

  Виж повече...

 • Важно съобщение за клиентите на дирекция Топлинно счетоводство!

  Виж повече...

 • Важно съобщение за клиентите на дирекция Топлинно счетоводство!

  Виж повече...

График за годишен отчет '2020

icon offerКлиентите на услугата топлинно счетоводство могат да проверят датата за годишен отчет на своите имоти.

Виж повече...

Комплексна услуга за топлофициране

подготвимСтроителният бум отново е факт, а предпочитанията на повечето клиенти са за жилища с централно отопление.

Виж повече...

Запитване за оферта

Запитване за офертаИзпратете ни Вашето запитване и ще получите отговор в най-кратък срок!

Продължи

Уважаеми Клиенти на дирекция Топлинно счетоводство,

На 26 май Бруната ООД стартира кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвяне на изравнителните сметки за топлинна енергия за периода май 2019 г. - април 2020 г. с едномесечно забавяне, заради извънредното положение в страната.

Упълномощените лица на всяка сграда ще получат по куриер Съобщенията с първата дата за отчет.

Резултатът от отчета на първата и втората дата се оформя в констативен протокол, който е необходимо да бъде подписан от упълномощеното лице или друг представител на Етажната собственост. В него се описват номерата на апартаментите, до които не е осигурен достъп за отчет или проверка, както и имотите с радио уреди, за които няма отчет.

Всеки наш клиент има безплатен достъп на www.brunata.bg с информация за датите на отчет и до безплатни допълнителни Онлайн услуги  през „ВХОД ЗА КЛИЕНТИ“. Първата дата се публикува около една седмица предварително. Втората дата се обявява, след като е минала първата дата за отчет.

При актуален мобилен телефон в нашата база данни, всеки абонат ще получи и SMS съобщение с датата за отчет.

Предвид епидемичната обстановка в страната, на отчетниците са осигурени лични предпазни средства с оглед грижа за здравето на клиентите и служителите на компанията. Задължително трябва да се спазва дистанция минимум 1.5 м. един от друг. Подписването на формулярите за отчет трябва да става с химикалка на клиента.

Разчитаме на Вашето съдействие, за да отчетем всички уреди във Вашата сграда. Това ще гарантира и последващото формиране на коректни изравнителни сметки. На имотите без осигурен достъп или с отказан такъв ще бъде начислена енергия по максимален специфичен разход на сградата в съответствие с изискванията на Наредбата за топлоснабдяването.

Клиентите с дистанционни разпределители/топломери и дистанционни водомери не е необходимо да осигуряват достъп за отчет, освен при наличие на неотчетен уред, за което ще бъдат уведомени чрез констативния протокол от отчета.

В изравнителните сметки ще бъдат посочени и сумите за възстановяване по повод промяната на цената на топлинната енергия със задна дата, за периода 1 юли 2019 – 31 март 2020 г.

Поради промяна в нормативната уредба, се променя начинът на предаване на изравнителните сметки. Те ще бъдат изпратени чрез лицензиран пощенски оператор и доставени в пощенските кутии. Упълномощеното лице ще получи общата изравнителна сметка, а всеки отделен клиент ще получи изравнителната си сметка в своята пощенска кутия. За целта е необходимо всички пощенски кутии да бъдат в изправност, надписани и да има достъп на пощенския оператор до тях, тъй като в противен случай не можем да гарантираме получаването на сметките.

Бруната Ви предоставя още две възможности за получаване на сметките:

 • Електронна сметка. Удобно и екологично решение. За да се откажете от хартиената сметка, е необходимо да посетите нашия сайт brunata.bg и да заявите желанието си да получавате само електронни сметки. Можете да го направите в секция Онлайн услуги, меню Моят профил.
 • Хартиена сметка в обща пощенска кутия на Етажната собственост, ако такава е осигурена и ако това е желанието на всички живущи.

Новите срокове, съгласно Наредба за топлоснабдяването, за приемане на възражения по изравнителните сметки е до края на 31 Август. Ако поради усложнената обстановка срокът за изготвяне на изравнителните сметки се удължи, то и срокът за рекламации ще бъде променен.

Оставаме на Ваше разположение за консултации и помощ.

 

Ултразвуков топломер MULTICAL® 403

Първенец в измерването на енергия. MULTICAL® 403 е базиран на иновативна ултразвукова технология, с лесна за използване функционалност, ненадмината точност и надеждност.

Виж повече...

Водомери OpTherma с радио отчет

Водомери OpTherma с допълнителен модул за дистанционно отчитане. За топла и студена вода. С интелигентни функции за контрол и антимагнитна защита. Произведени в Италия. 

Виж повече...

Радио разпределител OpTherma

Електронният разпределител на топлинна енергия OpTherma е с радио модул за безопасно дистанционно отчитане и всички съвременни характеристики, от които се нуждаете.

Виж повече...