• SCADA система SiDiO

  SiDiO - SCADA система за контрол на абонатни станции. Индивидуално управление за максимална икономия. Богатата функционалност осигурява пълен контрол над всяка абонатна станция, значително намалява времето за обслужване и спомага за подобряване на енергийната ефективност...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Абонатни станции за стенен монтаж

  Пълно "Plug & play" решение. Компактната абонатна станция Dalsia Brunata W е лесна за транспортиране, монтаж, обслужване и експлоатация. Dalsia Brunata W е напълно сглобенa, тестванa и функционално окабеленa...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Радио разпределител OpTherma

  С радио модул за безопасно дистанционно отчитане. OpTherma притежава всички съвременни характеристики, от които се нуждаете – радио предаване, двусензорно отчитане, енергонезависима памет, сменяема батерия с 10 години гаранция, история на потреблението. Съвместим с EN834.

  ВИЖ ПОВЕЧЕ

Бруната - с нас спестявате повече!

Бруната създава продукти за топлофикационния сектор, извършва индивидуално отчитане на топлинна енергия, оптимизира потреблението на ресурси. С нашата работа ние допринасяме за по-комфортен живот и устойчиви икономии за нашите клиенти.

 • Дистанционното отчитане - изискване на Директивата за енергийна ефективност

  Виж повече...

 • Дистанционното отчитане - изискване на Директивата за енергийна ефективност

  Виж повече...

 • Дистанционното отчитане - изискване на Директивата за енергийна ефективност

  Виж повече...

Промяна на прогнозен дял

icon offerЗаявление за промяна на прогнозните количества на топлинна енергия.

Виж повече...

Комплексна услуга за топлофициране

подготвимСтроителният бум отново е факт, а предпочитанията на повечето клиенти са за жилища с централно отопление.

Виж повече...

Запитване за оферта

Запитване за офертаИзпратете ни Вашето запитване и ще получите отговор в най-кратък срок!

Продължи

Европейската директива за енергийна ефективност представлява рамка за политиките на Европейския съюз в областта на климата и енергетиката в периода 2020 - 2030 г., която e изградена на базата на добър напредък по пътя към постигане на целите за периода до 2020 г. в областта на емисиите на парникови газове, възобновяемата енергия и пестенето на енергия. В основата на рамката за периода до 2030 г. стои намаляването с 40 % на емисиите на парникови газове до 2030 г.

Обновената Директива за енергийна ефективност 012/27/ЕС (European Energy Directive, EED) беше публикувана в Официалния вестник на ЕС на 21.12.2018 г. и влезе в сила на 25.12.2018 г. Според последните изменения в Директивата:

 • От октомври 2020 г. новоинсталираните водомери, топломери и разпределители на топлинна енергия следва да могат да бъдат отчитани дистанционно.
 • От януари 2022 г. жителите на държавите членки на ЕС имат право на месечна информация за тяхното енергийно потребление.

 • От януари 2027 г. всички водомери, топломери и разпределители на топлинна енергия, които не са с дистанционен отчет трябва да бъдат преустроени или подменени, така че да могат да се отчитат дистанционно.

Според член 9а, § 4 от 25.10.2020 г. новоинсталираните водомери, топломери и топлинни разпределители следва да бъдат с опция за дистанционно отчитане, когато това е технически осъществимо и икономически ефективно от гледна точка на пропорционалността спрямо потенциалните икономии на енергия.

 

.

Ултразвуков топломер MULTICAL® 403

Първенец в измерването на енергия. MULTICAL® 403 е базиран на иновативна ултразвукова технология, с лесна за използване функционалност, ненадмината точност и надеждност.

Виж повече...

Водомери OpTherma с радио отчет

Водомери OpTherma с допълнителен модул за дистанционно отчитане. За топла и студена вода. С интелигентни функции за контрол и антимагнитна защита. Произведени в Италия. 

Виж повече...

Радио разпределител OpTherma

Електронният разпределител на топлинна енергия OpTherma е с радио модул за безопасно дистанционно отчитане и всички съвременни характеристики, от които се нуждаете.

Виж повече...