• SCADA система SiDiO

  SiDiO - SCADA система за контрол на абонатни станции. Индивидуално управление за максимална икономия. Богатата функционалност осигурява пълен контрол над всяка абонатна станция, значително намалява времето за обслужване и спомага за подобряване на енергийната ефективност...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Абонатни станции за стенен монтаж

  Пълно "Plug & play" решение. Компактната абонатна станция Dalsia fleXY е лесна за транспортиране, монтаж, обслужване и експлоатация. Dalsia fleXY е напълно сглобенa, тестванa и функционално окабеленa...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Радио разпределител OpTherma

  С радио модул за безопасно дистанционно отчитане. OpTherma притежава всички съвременни характеристики, от които се нуждаете – радио предаване, двусензорно отчитане, енергонезависима памет, сменяема батерия с 10 години гаранция, история на потреблението. Съвместим с EN834.

  ВИЖ ПОВЕЧЕ

Новини Бруната

Бруната ООД търси „Монтажник на водомери“ за офис София

 

Описание на длъжността:

1. Извършва монтаж и пломбиране на водомери за топла и студена вода на индивидуални клиенти.

2. Поддържа контакт с клиентите на фирмата.

3. Поддържа в изправност зачислените инструменти, материали и консумативи.

4. Работи с пари и касов апарат.

5. Работа на пълен работен ден (08:00ч. до 17:00ч., понеделник - петък).

6. Работи се на обекти в гр. София

7. Периодично се работи с ненормирано работно време (заплаща се допълнително).

 

Изисквания:

1. Образование: средно или средно техническо.

2. Опит по специалността: познанията за ВиК инсталации са предимство.

3. Специални умения: умение за работа с ръчни инструменти, технически умения.

4. Допълнителна квалификация: шофьорска книжка.

5. Личностни изисквания: отговорност, комуникативност, умения за работа в екип, приличен външен вид.

6. Възможност за работа в събота и неделя.

 

 

Можете да изпращате кандидатурите си на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Документите ще бъдат разгледани в пълна конфиденциалност и одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю.

 

Бруната ООД търси отчетници за гр. София

 

Задължения:

1. Посещава адреси на абонати на Топлофикация София АД на територията на гр. София;
2. Извършва физически отчет на уреди – разпределители, топломери и водомери чрез посещение в имоти, по предварително изготвен график;
3. Работи в група от двама човека и изпълнява инструкциите на ръководителя на групата;
4. Поддържа в изправност зачислени инструменти, материали и консумативи;
5. Спазва изискванията за защита на личните данни;
6. Поддържа приличен външен вид.

Изисквания:

1. Образование - средно;
2. Опит по специалността – не се изисква;
3. Възможност за работа в събота и неделя;
4. Умения за работа с ръчни инструменти;
5. Четливо и грамотно писане;
6. Отговорност към работата, комуникативност, умения за работа в екип;
7. Притежанието на шофьорска книжка е предимство.

Работата е целодневна, но има възможност за избор на работните дни в седмицата.
Продължителността на отчетната кампания е от 3 май до 30 юни 2022 г.
Възможност за постоянна работа в Бруната.

Очакваме Вашите кандидатури на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Договорът е за производство, доставка и монтаж на 320 нови и рехабилитация на 235 съществуващи абонатни станции и е между обединението ERGOTEM & BRUNATA, с водещ партньор Бруната, и топлофикационната компания Термокос АД - Прищина. Предвижда се договорът да бъде изпълнен за 2 години.

IMG 5192

На 29.12.2021 г. главният изпълнителен директор на Термокос АД - Арсим Фетаху и Николай Жечков - управител на фирма Бруната ООД, в присъствието на кмета на Прищина, Пърпарим Рама и заместник-кмета Албан Зогай, подписаха договор за монтаж на топлофикационни абонатни станции, SCADA система и акумулаторни съдове. Главният изпълнителен директор на Термокос АД и кметът на Прищина изразиха задоволството си от подписването на този договор, както и оптимистичните си очаквания за изпълнението на проекта.

Изпълнението на настоящия договор е част от проекта "Подобряване на топлофикационната мрежа в Прищина", който се реализира благодарение на грант в размер на 10 милиона евро от Германската банка за развитие (KfW).

Съгласно договора, обединението ще монтира 320 нови напълно автоматизирани абонатни станции в седем от кварталите на Прищина, а 235 съществуващи абонатни станции ще бъдат рехабилитирани. Също така, ще бъдат извършени рехабилитация на системата за регулиране на налягането в топлофикационната мрежа, монтаж на помпи и инсталиране на SCADA система на Бруната за дистанционно управление на абонатните станции.

Българският производител Бруната изпълнява трети пореден договор в Косово. През изминалата 2021 година компанията успешно завърши първия си мащабен проект за топлофикационната компания на Прищина (проект на Европейската комисия) и стартира проект за доставка и монтаж на абонатни станции в Джакова (проект на Швейцарския държавен секретариат по икономическите въпроси).

Уважаеми клиенти,

От януари 2022 година всички месечни справки за ползвана топлинна енергия ще бъдат предоставяни единствено в електронен вид. Причините за това са свързани с разпоредбите на Закона за личните данни, както и с екологичната политика на Бруната за икономия на хартия.

Годишните изравнителни сметки за сезон 2021/2022 ще бъдат достъпни както в електронен вид, така и на хартия. Всяка хартиена сметка ще бъде окомплектована в индивидуален плик и доставена от лицензиран пощенски оператор в пощенската кутия на съответния абонат или в общата пощенска кутия на етажната собственост. Обръщаме внимание, че за целта е важно пощенските кутии да са достъпни и в изправен вид, каквото е и законовото изискване.

Бихме искали да напомним, че всички клиенти на Бруната имат възможност да получават сметките си електронно на сайта на компанията или на посочен E-mail адрес след регистрация на www.brunata.bg. Регистрацията е безплатна и се извършва по следния начин:

 1. Натиснете бутона ВХОД ЗА КЛИЕНТИ, който се намира в горната част на сайта.
 2. Изберете Регистрация.
 3. Въведете необходимите данни.
 4. Изберете меню Моят профил и въведете абонатен номер към Топлофикация и името на титуляра на партидата. Посочете услугите, от които желаете да се възползвате.
 5. Вече можете да следите своите сметки в меню Онлайн услуги, както и да ги получавате на посочения от вас Email адрес.

При проблем с регистрацията, можете да се обърнете към нас на E-mail адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

 

Уважаеми клиенти,

Съгласно Закона за енергийната ефективност и Закона за енергетиката, от 13 март 2021 г. водомерите за топла вода се доставят или се одобряват от топлинния счетоводител на Етажната собственост. Изискването на закона е всички новоинсталирани уреди за дялово разпределение, включително водомери, да бъдат с дистанционно отчитане.

Списъкът с водомери за дистанционно отчитане, които клиентите на Бруната могат да изберат, включва следните марки:

  • OpTherma

  • BMeters

  • Kamstrup

  • Siemens  /Qundis

 

При желание от Етажната собственост за монтаж на уреди с радио отчет, можете да изпратите запитване на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на тел.: (02) 9155700/740.

Нашите специалисти ще Ви предложат най-подходящата за Вашата сграда оферта.