• SCADA система SiDiO

  SiDiO - SCADA система за контрол на абонатни станции. Индивидуално управление за максимална икономия. Богатата функционалност осигурява пълен контрол над всяка абонатна станция, значително намалява времето за обслужване и спомага за подобряване на енергийната ефективност...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Абонатни станции за стенен монтаж

  Пълно "Plug & play" решение. Компактната абонатна станция Dalsia Brunata W е лесна за транспортиране, монтаж, обслужване и експлоатация. Dalsia Brunata W е напълно сглобенa, тестванa и функционално окабеленa...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Радио разпределител OpTherma

  С радио модул за безопасно дистанционно отчитане. OpTherma притежава всички съвременни характеристики, от които се нуждаете – радио предаване, двусензорно отчитане, енергонезависима памет, сменяема батерия с 10 години гаранция, история на потреблението. Съвместим с EN834.

  ВИЖ ПОВЕЧЕ

Новини Бруната

Уважаеми клиенти,

информираме Ви, че приемната на Бруната в град Русе се премести на нов адрес - ул. Капитан-лейтенант Евстати Винаров 10, офис 102

тел.: 082­ 823 125, E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Справки, заявки и запитвания се приемат на тел. 082­ 823 125 и на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Очакваме ви!

Бруната обявява следните свободни работни позиции:

 

1. Специалист „Топлинно счетоводство“ към дирекция „Топлинно счетоводство“ - офис София.

изисквания за длъжността и кандидатстване

 

2. Техник към дирекция "Топлинно счетоводство" - офис София.

изисквания за длъжността и кандидатстване

 

3. Отчетници към дирекция "Топлинно счетоводство" - офис Разград.

изисквания за длъжността и кандидатстване

 

 

Изминалата година беше изпълнена с трудни моменти не само за Бруната, а и за целия свят, но въпреки това, успяхме да осъществим немалко проекти.

Нашите най-сериозни предизвикателства бяха свързани с това, да пазим здравето на служителите си, да отговорим на новите изисквания на клиентите си и да работим пълноценно, независимо от условията на ограничения и препятствия.

През 2020 г. успяхме да стартираме и да наложим нашата марка OpTherma в областта на топлинното счетоводство. Удобството и по-голямата сигурност на дистанционното отчитане с разпределителите и водомерите OpTherma бе избрано от немалко наши клиенти в годината, в която целият свят заживя по нов начин. Положихме всички усилия да обслужваме клиентите си с отговорност за тяхното здраве, като им предоставим най-добрите и безопасни решения, които предлагаме.

През изминалата година завършихме и продължихме работата си по немалко проекти за производство на абонатни станции Dalsia Brunata в България, Австрия, Дания, Косово, Украйна и Гърция:

Доставихме първите абонатни станции Dalsia Brunata за австрийския пазар. Там изпълнихме проект за KELAG Energie & Wärme (KEW) GmbH - компания, която разшири своята мрежа за централно отопление във Филах със свързването на фабриката на Infineon Technologies.

В началото на 2021 г. очакваме да завършим работата си по Европейския проект за рехабилитация и разширяване на топлофикационната система на Прищина, където в рамките на две години работим по подмяната на топлофикационно трасе от 3,4 километра и полагаме ново с дължина 3,6 километра. Като част от проекта, подменяме над 100 съществуващи абонатни станции и монтираме над 50 нови. В Прищина успешно работи и нашата SCADA система за мониторинг и контрол на топлофикационни мрежи SiDiO wise energy.

И през новата 2021 г. продължаваме да произвеждаме абонатни станции за столицата на Дания Копенхаген, където с годините успяхме да утвърдим марката Dalsia Brunata, като символ на качество и функционалност.

Бихме искали да благодарим на нашите клиенти, партньори и служители и да пожелаем на всички Новата 2021 година да бъде по-щастлива, по-успешна и по-здрава!

Уважаеми клиенти,

информираме Ви, че приемната на Бруната в град Пловдив се премести на нов адрес - бул. България 4.

Справки, заявки и запитвания се приемат и на тел. 0887547830 и на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Очакваме ви!

 

Последните промени в наредбата за топлоснабдяване влязоха са в сила от 1 октомври 2019 г. Основните акценти в тях са:

Досие на абонатната станция

Ново изискване на наредбата е в помещението на абонатната станция да се съхранява досие, което се води от топлопреносното предприятие. Там се отразяват настройките на параметрите, повредите в абонатната станция, както и информация за всички промени по настройките и причините за това.

Промени в определянето на процента сградна инсталация

Процентът сградна инсталация може да бъде избран от Етажната собственост в диапазона от 20 до 40 на сто от количеството топлинна енергия за отопление на сградата. За целта Етажната собственост трябва да проведе Общо събрание. Промяната се отнася само за сгради с разпределители и вертикална тръбна разводка. За сгради с хоринзонтална разводка и монтирани индивидуални апартаментни топломери процентът сградна инсталация се изчислява от топлинния счетоводител.

Срокове за рекламации от клиенти

Променя се срока за подаване на възражения по отчета на уредите, за допълнителен отчет на уредите и рекламации по изравнителните сметки. Новият срок е фиксиран на 31 август. След изтичането му, не се приемат нови рекламации. 

Начин на предаване на изравнителните сметки

Досега всички индивидуални изравнителни сметки се предаваха с куриер на упълномощеното от Етажната собственост лице, което имаше грижата да ги предаде на съседите си. Промяната в наредбата позволява всеки клиент лично да избере начина на предоставяне на изравнителната сметка, за което трябва да уведоми своя топлинен счетоводител.