Новини Бруната

Banner Noviat pat

Dalsia е новата търговска марка, под коята компанията Бруната ООД ще продължи да работи на българския пазар.

Dalsia обединява дългогодишния опит на водещата фирма за топлинно счетоводство Бруната, собствена система (софтуер) за отчитане и обработка на данните, производството на висококачествено оборудване и управление за абонатни станции, и широката гама висок клас уреди за дистанционно отчитане на потреблението на топлоенергия и вода, с все по-застъпените в ежедневието ни смарт технологии за дома, с цел ефективно използване на енергийния ресурс.
Dalsia надгражда Бруната с цел предоставяне на услуги на съвременно технологично ниво и превръщането и в компания, която предлага иновативни решения за умен дом.
Като отговорна към природата и с грижа за околната среда, нашата компанията се стреми да предоставя решения, които правят света по-здрав, по-безопасен, по-интелигентен и по-устойчив.

 

 

 

 

 

 

Специално за клиентите на услугата "Топлинно счетоводство" в София, изведохме нов телефонен номер 02 / 408 5000, на който бързо, лесно и удобно да се свържете с наш служител и да получите отговори на вашите въпроси. 

02 / 408 5000 е стандартен телефонен номер за София.

Ако всички линии са заети и не можем да отговорим на обаждането ви веднага, ще върнем обаждане на телефонния номер, от който сте позвънили до края на работния ден.

Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Благодарим за доверието!

 

contemporary offices shops and warehouse building

 

Бруната ООД има удоволствието да Ви съобщи за своето намерение да изгради нова сграда в землището на Волуяк. Сградата ще бъде разположена на удобно място, близо до главния път и ще включва офиси, магазини и складове. Сградата ще бъде снабдена с най-съвременното оборудване и технологии.

Важно е да отбележим, че сградата ще бъде оборудвана с фотоволтаични панели, които ще осигурят чиста енергия за нашите дейности. Това е част от нашия ангажимент за опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Убедени сме, че нашият проект ще има положителен принос, както за нашите бизнес дейности, така и за осигуряването на нови работни места и за местната икономика.

 

Договорът е за производство, доставка и монтаж на 320 нови и рехабилитация на 235 съществуващи абонатни станции и е между обединението ERGOTEM & BRUNATA, с водещ партньор Бруната, и топлофикационната компания Термокос АД - Прищина. Предвижда се договорът да бъде изпълнен за 2 години.

IMG 5192

На 29.12.2021 г. главният изпълнителен директор на Термокос АД - Арсим Фетаху и Николай Жечков - управител на фирма Бруната ООД, в присъствието на кмета на Прищина, Пърпарим Рама и заместник-кмета Албан Зогай, подписаха договор за монтаж на топлофикационни абонатни станции, SCADA система и акумулаторни съдове. Главният изпълнителен директор на Термокос АД и кметът на Прищина изразиха задоволството си от подписването на този договор, както и оптимистичните си очаквания за изпълнението на проекта.

Изпълнението на настоящия договор е част от проекта "Подобряване на топлофикационната мрежа в Прищина", който се реализира благодарение на грант в размер на 10 милиона евро от Германската банка за развитие (KfW).

Съгласно договора, обединението ще монтира 320 нови напълно автоматизирани абонатни станции в седем от кварталите на Прищина, а 235 съществуващи абонатни станции ще бъдат рехабилитирани. Също така, ще бъдат извършени рехабилитация на системата за регулиране на налягането в топлофикационната мрежа, монтаж на помпи и инсталиране на SCADA система на Бруната за дистанционно управление на абонатните станции.

Българският производител Бруната изпълнява трети пореден договор в Косово. През изминалата 2021 година компанията успешно завърши първия си мащабен проект за топлофикационната компания на Прищина (проект на Европейската комисия) и стартира проект за доставка и монтаж на абонатни станции в Джакова (проект на Швейцарския държавен секретариат по икономическите въпроси).

Уважаеми клиенти,

От януари 2022 година всички месечни справки за ползвана топлинна енергия ще бъдат предоставяни единствено в електронен вид. Причините за това са свързани с разпоредбите на Закона за личните данни, както и с екологичната политика на Бруната за икономия на хартия.

Годишните изравнителни сметки за сезон 2021/2022 ще бъдат достъпни както в електронен вид, така и на хартия. Всяка хартиена сметка ще бъде окомплектована в индивидуален плик и доставена от лицензиран пощенски оператор в пощенската кутия на съответния абонат или в общата пощенска кутия на етажната собственост. Обръщаме внимание, че за целта е важно пощенските кутии да са достъпни и в изправен вид, каквото е и законовото изискване.

Бихме искали да напомним, че всички клиенти на Бруната имат възможност да получават сметките си електронно на сайта на компанията или на посочен E-mail адрес след регистрация на www.brunata.bg. Регистрацията е безплатна и се извършва по следния начин:

  1. Натиснете бутона ВХОД ЗА КЛИЕНТИ, който се намира в горната част на сайта.
  2. Изберете Регистрация.
  3. Въведете необходимите данни.
  4. Изберете меню Моят профил и въведете абонатен номер към Топлофикация и името на титуляра на партидата. Посочете услугите, от които желаете да се възползвате.
  5. Вече можете да следите своите сметки в меню Онлайн услуги, както и да ги получавате на посочения от вас Email адрес.

При проблем с регистрацията, можете да се обърнете към нас на E-mail адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..