• SCADA система SiDiO

  SiDiO - SCADA система за контрол на абонатни станции. Индивидуално управление за максимална икономия. Богатата функционалност осигурява пълен контрол над всяка абонатна станция, значително намалява времето за обслужване и спомага за подобряване на енергийната ефективност...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Абонатни станции за стенен монтаж

  Пълно "Plug & play" решение. Компактната абонатна станция Dalsia fleXY е лесна за транспортиране, монтаж, обслужване и експлоатация. Dalsia fleXY е напълно сглобенa, тестванa и функционално окабеленa...

  ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • Радио разпределител OpTherma

  С радио модул за безопасно дистанционно отчитане. OpTherma притежава всички съвременни характеристики, от които се нуждаете – радио предаване, двусензорно отчитане, енергонезависима памет, сменяема батерия с 10 години гаранция, история на потреблението. Съвместим с EN834.

  ВИЖ ПОВЕЧЕ

Бруната стъпва на българския пазар през 1992 г., като дъщерна фирма на датската компания Brunata a/s. Бруната за пръв път въвежда у нас услугата „топлинно счетовдство” и стартира производството на абонатни станции за топлофикационния сектор. Днес компанията Бруната ООД е с изцяло българска собственост, а броят на служителите е над 100. През изминалите години близо 90 000 семейства ни се довериха да измерваме и изчисляваме сметките им за отопление. В нашите производствени бази са произведени повече от 15 000 абонатни станции.

Основните направления на дейността ни в България са:

  » измерване на топлинна енергия и “топлинно счетоводство”
» производство на абонатни станции
» разработване на диспечерски системи за отдалечен контрол
» управление на проекти в областта на топлоснабдяването и енергийната ефективност
» изграждане на топлофикационни обекти “под ключ”
» доставка на компоненти
» доставка на енергия


От създаване на компанията до днес, нашата дейност изцяло е насочена към подобряване на енергийната ефективност и икономията на ресурси в глобален мащаб.

Продуктите и услугите на Бруната ООД, създадени в България са познати не само у нас, а също в Дания, Гърция, Украйна, Франция, Италия, Сърбия, Украйна и други страни.